dijous, 16 d’octubre del 2008

Crònica Correllengua 2008 a Alcanar

El 12 d’octubre se va celebrar el Correllengua a Alcanar. Un acte festiu en pro del reconeixement de la unitat de la llengua catalana que en reivindica la seva oficialitat en tots els àmbits i arreu del territori, des de Fraga a Maó i de Salses a Guardamars

Així, un dia de festes del Remei i coincidint amb la “Hispanitat”, un centenar de persones del mateix poble d’Alcanar i, alguns vinguts de fora, van participar en els diferents actes organitzats en motiu del Correllengua. A les nou del vespre, un cercavila amb dolçaines i gralles va sortir de la plaça de l’ajuntament i va recórrer el poble fins al cente cívic. Allí, s’hi havia preparat una “botifarrada”, un àpat popular que a la vegada simbolitzava el rebuig a les imposicions espanyoles. I no hi havia dia que més s’hi escaigués que un 12 d’octubre per celebrar una “botifarrada” i disfrutar de la festa de la nostra llengua i tots els Països Catalans.

Posteriorment, al centre cívic van tindre-hi lloc els concerts de Contracop, un grup de punk-rock-ska amb membres de diferents pobles de la comarca, i Mesclat. Durant el concert, es va fer la lectura del manifest escrit pel Casal Aixumara on es demanava la unió d’esforços perquè el català no quedi arraconat i supeditat a la llengua espanyola i, per tant, que el català sigui el punt de trobada de totes les comunitats lingüístiques a casa nostra. I així, el català sigui com sempre una llengua viva i integradora, definidora d’una cultura i d’una identitat que uneix en un mateix sentiment els pobles del País Valencià, de les Illes Balears, de la Franja de Ponent i de la Catalunya Nord.

dimarts, 7 d’octubre del 2008

Correllengua a Alcanar

En honor al Correllengua 2008, lo Casal Aixumara organitzarà unes activitats a Alcanar lo pròxim Diumenge 12 d'Octubre aprofitant a més a més que són festes al nostre poble.
Les activitats començaran a les 21:00h de la nit amb una Cercavila de Dolçainers, on la sortida d'aquesta es farà des de la Plaça de l'Ajuntament.
Amb la cercavila de dolçainers, arribarem a les 22:30h a la Plaça del Centre Cívic on farem una Butifarrada Popular per començar en bon peu la nit de festa que mos espera.
I ja entrades les 00:00h començaran els concerts al Centre Cívic amb els següents grups:
· El grup ebrenc Contracop.
· I el grup conegut a nivell nacional Mesclat.


Vos esperem a tots per a que passem un gran dia per Alcanar!!!

Web en funcionament!

Des de Lo Casal Aixumara d'Alcanar, vos volem fer arribar que està disponible el nostre BLOC on anirem penjant les diferents activitats que anirem organitzant, així com articles que ens puguin ser d'interés.

Per qualsevol dubte, podeu contactar amb nosaltres a través de: casalaixumara@gmail.
com