dilluns, 16 de febrer del 2009

Malgrat la prohibició, l'esquerra abertzale crida a votar D3M

L'Estat espanyol vol excloure una part de la societat basca de les eleccions que se celebraran el proper 1 de març i per això ha decidit impedir que es presenti la candidatura D3M.

Però l'esquerra abertzale va reunir ahir dissabte 14 milers de persones a Bilbao que, vigilades molt de prop per desenes d'agents de l'ertzaintza, van assegurar que no els silenciaran i que votaran amb les paperetes il·legalitzades de Democràcia 3 Milions.

L'esquerra abertzale va cridar a desobeir, una vegada més, a les prohibicions espanyoles i va animar a omplir les urnes de la Comunitat Autònoma Basca l'1 de març de les paperetes que ells mateixos han imprès de D3M.

El diari basc Gara relata que Itziar Aizpurua, històrica militant abertzale, es va adreçar als manifestants: "L'1 de març anirem a votar. I és el vot que més mal farà a Rubalcaba, que està ficat de ple a Ajuria Enea i al Parlament de Gasteiz. És, de fet, qui mana. I nosaltres votarem D3M. I aquests són els vots que més comptaran a Madrid i a Ajuria Enea. I són els que, en definitiva, ajudaran aquest poble a sortir del col·lapse i d'aquest cicle antidemocràtic que els està conduint a una situació sense sortida".

Aizpurua també va criticar els partits bascos que es podran presentar legalment. I és que la representant de l'esquerra abertzale considera que participar en uns comicis que va qualificar d'antidemocràtics és sostentar la decisió d'il·legalització de D3M.

Font: Publicació quinzenal La Directa