dimarts, 5 de juny de 2012

Constitució del grup de suport de les Terres de l’Ebre

Grup de Suport de les Terres de l'Ebre

Manifest 
Solidaritat amb els jóvens empresonats Andreu i Rubèn llibertat!


En som moltes per protestar, Andreu i Rubèn no estan sols, i a ells donem el nostre suport, la nostra solidaritat, la nostra estima i la nostra enèrgica lluita per exigir la seua llibertat.
Dimecres 30 de maig Andreu i Rubèn van ser injustament empresonats per participar en un piquet de la vaga general del dia 29 de març de 2012  i des d’aleshores se’ls ha negat la llibertat a l’espera de judici. No és necessari detindre ningú per prendre-li declaració ni tenir-lo empresonat; en canvi, a polítics i banquers corruptes i altres personatges “il·lustres”, condemnats per estafar diners públics, se’ls indulta, se’ls absolt, i estan en llibertat. Nosaltres ens preguntem, per què aquest doble raser?
Per què l’actual democràcia indulta l’exsecretari del Departament de Treball, Josep Maria Servitge, condemnat a 4 anys de presó per desviar fons de la Generalitat i al mateix temps la fiscalia catalana demana 36 anys de presó per a Laura, la sindicalista que ha passat 23 dies empresonada pels esdeveniments de la vaga a Barcelona?
Per què Fèlix Millet només va passar 13 dies a la presó per robar més de 3,3 M d’€ a la ciutadania?
Per què el govern espanyol indulta el banquer condemnat, Alfredo Sáenz, l’actual número dos del Banc de Santander, i empresona els jóvens Rubèn  i Andreu?
Per què l’expresident de les Illes Balears, per tràfic d’influències, és condemnat a 6 anys de presó i està en llibertat? I Andreu i Rubèn que no han estat jutjats són empresonats?
Andreu i Rubèn i 132 persones més han estat detingudes a Catalunya des del 29 de març. Així és com Felip Puig, conseller d’Interior, pretén calmar els ànims, tancant a la presó i castigant, al més pur estil franquista,  els jóvens que es manifesten en contra de  les retallades que precaritzen la vida de la majoria de la gent, en contra del saqueig sistemàtic i sense escrúpols que patim de banquers i polítics, en contra de la destrucció de l’Educació i la Sanitat públiques, la degradació continuada de les condicions laborals i dels serveis socials que tant havien costat d’aconseguir.
Això és el què hi ha. Els governants tenen més interès a fer callar les veus crítiques que lluiten  que a buscar solucions reals a la situació social i econòmica que estem vivint.
Aquesta vegada ens ha tocat de prop, han empresonat Andreu, fill de Tortosa, per això, davant d’aquesta injustícia, demanem a la societat de les Terres de l’Ebre que exigeixe l’immediat alliberament d’Andreu i de Rubèn.
Andreu, Rubèn, molts ànims i molta força per a vosaltres i també per a les 132 persones represaliades, per a les famílies, per a les amigues i per a les companyes de lluita.
Adheriu-vos-hi! Properament facilitarem un formulari, de moment, podeu utilitzar l’adreça electrònica: andreucurtobaigesllibertat@gmail.com