dissabte, 8 de febrer del 2014

Crònica de la presentació de la "Guia per a vestir-se sense treball esclau"


Uns dies abans de l’acte, a través de les xarxes socials i també pels carrers d’Alcanar, un cartell anunciava, amb un títol irreverent, la presentació de la “Guia per a vestir sense treball esclau”. Volia cridar l’atenció de la ciutadania. 

El dissabte 1 de febrer, Albert sales, impulsor i portaveu de la Campanya Roba Neta a Catalunya, va venir a Alcanar per a presentar la guia i explicar la tasca de denúncia que fa la Campanya. Al llarg de dues hores va fer una anàlisi de la situació dels drets humans i laborals de moltes persones de països empobrits que treballen a la indústria de la confecció; també va fer un esment a la manca de credibilitat dels compromisos de les grans firmes internacionals. Per acabar, va descriure un conjunt de propostes, moltes d’elles en construcció, que es troben en la línia de la producció i consum responsable. 

Des del Casal Aixumara volem agrair la participació a la vintena de persones que van assistir a la presentació i que van intervenir amb preguntes i comentaris. Aquest acte volia donar continuïtat al que ja vàrem fer sobre Banca ètica el novembre de 2012, perquè volem mostrar les causes de la injustícia global, però també volem visibilitzar les alternatives per a una economia solidària.