dijous, 16 d’octubre del 2008

Crònica Correllengua 2008 a Alcanar

El 12 d’octubre se va celebrar el Correllengua a Alcanar. Un acte festiu en pro del reconeixement de la unitat de la llengua catalana que en reivindica la seva oficialitat en tots els àmbits i arreu del territori, des de Fraga a Maó i de Salses a Guardamars

Així, un dia de festes del Remei i coincidint amb la “Hispanitat”, un centenar de persones del mateix poble d’Alcanar i, alguns vinguts de fora, van participar en els diferents actes organitzats en motiu del Correllengua. A les nou del vespre, un cercavila amb dolçaines i gralles va sortir de la plaça de l’ajuntament i va recórrer el poble fins al cente cívic. Allí, s’hi havia preparat una “botifarrada”, un àpat popular que a la vegada simbolitzava el rebuig a les imposicions espanyoles. I no hi havia dia que més s’hi escaigués que un 12 d’octubre per celebrar una “botifarrada” i disfrutar de la festa de la nostra llengua i tots els Països Catalans.

Posteriorment, al centre cívic van tindre-hi lloc els concerts de Contracop, un grup de punk-rock-ska amb membres de diferents pobles de la comarca, i Mesclat. Durant el concert, es va fer la lectura del manifest escrit pel Casal Aixumara on es demanava la unió d’esforços perquè el català no quedi arraconat i supeditat a la llengua espanyola i, per tant, que el català sigui el punt de trobada de totes les comunitats lingüístiques a casa nostra. I així, el català sigui com sempre una llengua viva i integradora, definidora d’una cultura i d’una identitat que uneix en un mateix sentiment els pobles del País Valencià, de les Illes Balears, de la Franja de Ponent i de la Catalunya Nord.