divendres, 27 de març del 2009

Milers de persones contra Bolonya

Més de 25.000 persones han assistit aquest vespre a la manifestació de Barcelona contra la repressió del moviment estudiantil i a favor de la universitat pública. La manifestació ha estat encapçalada per la pancarta "Bolonya s'aplica a cops de porra" portada per professors i estudiants. A començat a les 20:30h a plaça Universitat en direcció Ronda Sant Antoni i passant pels carrers Aribau, Calàbria, Diputació, Roma, Sants per acabar a plaça d'Osca.

Segons el SEPC els objectius d'aquestes noves mobilització són remarcar que l'única solució al conflicte que es viu a les universitats és la paralització de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior i l'inici d'un procés de debat profund de transformació de la universitat pública; i també exigir la fi de la criminalització i persecució que pateixen els estudiants crítics amb el procés de Bolonya.

lenindelbagesDurant el recorregut s'ha llegit un manifest davant la seu d'Esquerra (c/Calàbria, 166) s'ha tirat pintura i s'ha penjat la pancarta "Huguet Culpable, Huguet dimissió". En arribar a plaça d'Osca s'han encès focs artificials entre els aplaudiments dels manifestants. En tot moment s'ha viscut un ambient festiu i s'han repetit les mostres d'alegria entre els manifestants per l'èxit que ha tingut la manifestació. A més, s'han vist nombroses mostres de suport dels veïns que des dels balcons feien repicar olles i atuells.

Els manifestants han anat força dispersats i hi havia molts periodistes acreditats. Hi havia, també, moltes pancartes i s'han escoltat molts crits contra Bolonya i demanant la dimissió de Saura i d'Huguet. Els organitzadors havien demanat que no es portessin pals amb banderes i que els manifestants anessin a cara descoberta , això ha estat garantit pel servei d'ordre que ha vetllat en tot moment pel bon funcionament de la manifestació. Tot i així, ha estat seguida per darrera per uns vint furgons de Mossos, un helicòpter i la Guàrdia Urbana que ha anat tallant el trànsit.

La manifestació s'ha desconvocat en una plaça d'Osca plena de gom a gom i entre crits de "Fora Mossos de la Universitat", "Som estudiants, no delinqüents", "Saura Dimissió" o "No som una minoria". Els manifestos s'han llegit sobre un escenari i els han llegit dos representants d'associacions de Sants (veure comunicat), el professor de filosofia de la UB Santiago López Petit, una representant dels estudiants i un representant del Sindicato de Obreros del Campo (SOC).

[Font: Llibertat.cat]