dimarts, 12 de gener de 2010

Manifest d’Alcanar per la celebració de la consulta sobre el dret a decidir

Tot i les reiterades declaracions de les Nacions Unides defensant el dret a l’autodeterminació dels pobles, aquest és un dret que als catalans ens ha estat sistemàticament negat. Si afegim a la legitimitat d’aquesta reclamació, la limitació amb què aquests darrers anys ha topat la via estatutària, apareix amb urgència la necessitat d’exercir aquest dret.

Arran de la consulta popular celebrada a Arenys de Munt el passat 13 de setembre, que va obtenir un gran ressò i va obrir expectatives arreu de Catalunya, es va formar la Coordinadora Nacional de Consultes per la Independència per a la celebració de consultes, perquè així la Nació Catalana pugui exercir el dret a l’autodeterminació.

A Alcanar, un grup de persones a títol individual, implicades en diferents aspectes de la vida associativa del poble i amb el suport de diferents entitats canareves i casenques, redactem aquest manifest amb l’objectiu d’engegar un procés participatiu al nostre poble que avanci en el reconeixement i la pràctica d’aquest dret.

A diferència de la legislació vigent, que relega aquestes consultes a un estat ‘no vinculant’, nosaltres

creiem fermament que sempre és vinculant el fet de consultar democràticament la nostra voluntat. Amb aquest convenciment hem decidit treballar amb la Coordinadora Nacional per fer servir el seu protocol organitzatiu, tot assumint la data de 25 d’abril de 2010 per plantejar en consulta popular la següent pregunta:
Està vostè d’acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social?

Des d’Alcanar Decideix és precisament això el que volem aconseguir: senzillament tenir el dret a decidir com volem que sigui el nostre país.

Estem convençuts que aquesta consulta rep el suport de la majoria dels canareus, canareves, casencs i casenques i, a la vegada, creiem que no admet plantejaments partidistes o interessats. És per això, que convoquem a participar en la seua organització tant a persones particulars com a representants d’entitats i càrrecs electes del municipi.

Comencem a decidir per començar a caminar.

Trobareu tota la informació aquí.