dijous, 19 de setembre del 2013

Crònica de la 3a Festa Estellés a Alcanar

3a Festa Estellés a les Terres de l'Ebre i del Sénia 

A les 21:30 hores, amb molta puntualitat, el Remei d’Alcanar començava a omplir-se de gent. Gent de moltes edats, jóvens que per primera vegada s’atansaven a la Festa del poeta de Burjassot, cares conegudes del món cultural del nostre territori i també assidus a les Festes Estellés anteriors de Campredó, al 2011, i d'Ulldecona, al 2012. Molta gent d’Alcanar, també d’Ulldecona, Vinaròs, Benicarló, Amposta o Campredó fins arribar a gairebé seixanta persones. Un èxit participatiu que mostra l’interès que desperta Vicent Andrés Estellés arreu del país.

La Festa Estellés d’enguany estava emmarcada en el Correllengua 2013 al nostre municipi. Era també el punt d’inici de les celebracions del cinquè aniversari de “Lo Casal Aixumara”, que s’allargaran durant la propera tardor i primavera. Vam començar l’acte donant la benvinguda als participants. Tot seguit, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcanar, Alfons Montserrat, va dur a terme una breu intervenció i Emigdi Subirats va presentar la biografia d’Estellés. A continuació, i a mesura que els plats anaven omplint la taula, els participants van anar recitant poemes i fragments de l'obra del poeta com: l’Ofici, El Vi, Assumiràs la veu d’un poble, Testament mural… Aquests textos i molts d’altres van sonar en el meravellós entorn que ens oferia l’Ermita del Remei d’Alcanar.

Des del Casal Aixumara valorem molt positivament l’acte, tant el desenvolupament com la participació, la qual cosa ens dóna molta força per continuar treballant pel nostre país i la nostra cultura. Esperem que la Festa Estellés torne a Alcanar i que mentrestant puguem seguir celebrant, entre altres, actes culturals.

Alcanar, 17 de setembre del 2013

Festa Estellés